Ev Sahibi Kuruluş

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Tekstil Mühendisliği Bölümü, 1993 yılında Trakya Üniversitesi'nin bir parçası olan Çorlu Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olmakla birlikte, Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlanmasının ardından Bölümümüz, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ilk kez öğrenci almaya başlamıştır. Hızla artan akademik personel sayısı ile bugün 150 lisans ile 25 lisansüstü öğrenciye eğitim verilmektedir.

Bölümümüzün 2011-2012 Akademik Yılında hayata geçirdiği ve “Sektör Tümleşik Eğitim" adını verdiği özgün eğitim modeli ülkemizde mühendislik eğitiminde ilk kez kullanılacak bir uygulama olup, bu sayede öğrencilerimizin aktif bir şekilde ve sektörümüzün desteği ile uygulamalı eğitim görmesi hedeflenmektedir . Öte yandan, yeni onaylanmış bulunan doktora programı, bölümün araştırma kapasitesini artırmaya yönelik önemli bir adımdır.

Çok dinamik ve güçlü bir sanayi bölgesinde yer alan eşsiz konumu ile bölümümüz kısa zamanda Türkiye'nin köklü tekstil mühendisliği bölümlerinden biri olmak için önemli bir potansiyele sahiptir.

Bölüm hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız: http://tekmuh.nku.edu.tr/

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

nkuNamık Kemal Üniversitesi (NKU) oldukça yeni bir üniversitedir ve 2006 yılında kurulmuştur. Ancak NKU yeni kurulan Türk üniversiteleri arasında saygın bir yere sahiptir. Avrupa'ya ve Türkiye'nin kültür ve üretim başkenti olan İstanbul'a yakınlığı üniversitemizin prestijli konumunun temelini oluşturmaktadır.

Kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen, Namık Kemal Üniversitesi 25 yılın üzerinde yıllık güçlü bir geçmişe sahiptir. Geçmişi 1980’lere dayanan Ziraat Fakültesi, 1992 yılında kurulan Çorlu Mühendislik Fakültesi, NKU’nun akademik temelini kuvvetlendirmektedir. Bugün, üniversite beş fakülte, üç enstitü, onbir meslek yüksekokulu ve iki yüksekokuldan oluşmaktadır. Yaklaşık 14.000 öğrencisi, 350'nin üzerinde akademik personeli ile üniversitemiz kaliteli bir eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

Namık Kemal Üniversitesi hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız:http://nkutr.nku.edu.tr/